Windows 10 upgrade

Windows 10 is inmiddels een tijdje beschikbaar en dagelijks krijgen wij nog de vraag van onze klanten: moet ik upgraden of niet?

Hét antwoord op deze vraag bestaat niet, dit is een persoonlijke keuze. Wel kunnen we kort de voor- en nadelen op een rijtje zetten en ons advies geven.

Komt u van Windows 7? Dan ziet Windows 10 er geheel anders uit dan u gewend bent. Als u nog tevreden bent over Windows 7, dan kunt u dit gerust blijven gebruiken. Tot 2020 voorziet Microsoft Windows 7 namelijk nog van beveiligingsupdates. De kans is daarnaast ook groot dat u toch uw computer gaat vervangen tussen nu en 2020 en dan krijgt u op dat moment Windows 10 op uw nieuwe computer.

Komt u van Windows 8? Dan is het zeer zeker de moeite waard om te gaan upgraden. Alle pijnpunten van Windows 8 met betrekking tot de nieuwe interface, zijn in Windows 10 namelijk opgelost. Zo draaien de zogenaamde Apps tegenwoordig ook gewoon in een venster, is het startmenu weer terug en is het bureaublad in ere hersteld. Maar heeft u een tablet met Windows 10, dan gebruikt deze nog steeds het volledige scherm als startscherm en start u ook daarmee op.

Dan rest alleen nog de vraag: moet ik nú upgraden? Ons advies daarin is om toch nog even te weten. Er komen momenteel nog veel updates uit voor Windows 10 en niet alle stuurprogramma’s voor alle apparaten zijn voorhanden. U kunt nog wel een tijdje gebruik maken van het aanbod van Microsoft om gratis te upgraden. Maar bent u enthousiast over de nieuwe functies van Windows 10 of wordt u helemaal gek van Windows 8? Dan kunt u ook nu gaan upgraden.

Wij kunnen de upgrade ook voor u verzorgen voor €30. Hiervoor upgraden wij uw computer en installeren wij de drivers voor de diverse onderdelen na. Uit onze ervaring is namelijk gebleken dat bij een upgrade vaak de stuurprogramma’s voor videokaart en touchpads verdwijnen of niet goed meer werken.