SSD Upgrade

NOORD COMPUTERS SSD UPGRADE

Versnel je pc of laptop met een upgrade naar een SSD.
Ondanks een snelle processor en voldoende RAM geheugen kan een laptop of pc traag in gebruik zijn door de snelheid-beperkingen van de harde schijf in je laptop of pc. Een upgrade naar een SSD is ook ideaal om een oudere pc of laptop weer supersnel te maken.

IMG_5093

Een harde schijf vervangen door een solid state drive (SSD)
Een SSD kun je voorstellen als een harde schijf maar in plaats van roterende magnetische schijven en mechanische armen bestaat een SSD voornamelijk uit flash chips. De bestandsoverdracht is hierdoor superieur ten opzichte van een traditionele harde schijf. Een SSD heeft namelijk geen last van de mechanische beperkingen in een harde schijf. Flash chips kunnen direct gelezen en geschreven worden met een minimale toegangstijd; dit betekent geen zandlopers of strandballen meer. Dit biedt ook een extra aantal voordelen:

– SSD werkt stil omdat er geen bewegende onderdelen zijn
– SSD is hierdoor ook zuiniger (de laptopbatterij gaat langer mee)
– SSD werkt hierdoor ook een stuk koeler
– SSD is lichter (magnetische schijven zijn zwaarder dan flash chips)
– SSD is schokbestendig

Hoe upgrade ik mijn harde schijf met een SSD?
Het plaatsen van een SSD is niet erg lastig. De oude HDD dient verwijderd te worden en de SSD komt in de plaats van de verwijderde HDD. Echter een nieuwe SSD wordt “leeg” aangeleverd, er dient nog een besturingssysteem geïnstalleerd te worden. Noord Computers biedt u een totaal oplossing.

Mogelijkheid 1: Plaatsing van een nieuwe SSD + een kloon van uw oude HDD

Wij plaatsen een nieuwe SSD en voordat we deze voor u plaatsen maken wij een kloon van uw oude HDD. Hierbij blijven programma’s, instellingen en gegevens identiek en alles werkt zoals u gewend bent echter veel sneller

SSD Upgrade (inbouwen) inclusief overzetten bestaande installatie & bestanden:
120 GB SSD € 125 of een 240 GB SSD € 150

Mogelijkheid 2: Plaatsing van een nieuwe SSD + een installatie van het besturingssysteem.

Wij plaatsen een nieuwe SSD en installeren het juiste besturingssysteem welke bij uw laptop of computer hoort. Dit inclusief drivers en updates van het besturingssysteem. Deze keuze is ideaal wanneer u een frisse start wilt maken.

Prijs in overleg

Mogelijkheid 3: Plaatsing van een nieuwe SSD + een installatie van het besturingssysteem en een backup van uw gegevens.

Voordat wij de nieuwe SSD plaatsen maken wij eerst een backup van al uw gegevens op de oude HDD. Vervolgens plaatsen wij de SSD, installeren het bijbehorende besturingssysteem inclusief drivers en updates. Als laatste plaatsen wij de eerder gemaakte backup weer terug. Een frisse start met behoud van gegevens zoals foto’s, documenten, favorieten en mail.

Prijs in overleg

Voor meer informatie, informeer naar de mogelijkheden en prijzen bij één van onze medewerkers.